In de folder van april weer even terug van weggeweest:
SERVEERWONDER
- Voor het pocheren van vis, gevogelte, of fijne groente
- Voor het garen van diverse pasta’s bv macaroni en
tortelini; couscous; rijst
- Voor zelfgemaakte yoghurt
- Voor uw eigen “spruit”-cultuur (oa taugé, sprouty)
- Voor het wellen van rookworst (30 min. Onder heet water)
- Voor het garen van verse worst (20/30 min onder heet
water, daarna in de pan: worst gaat niet meer stuk en is een stuk sneller
gaar!)
- Voor hygiënisch ontdooien, dooiwater loopt door
vergiet weg
- Voor het afgieten van gekookte groenten, pasta, bonen
- Voor het laten wellen van gedroogde bonen (bruine-, witte
bonen, erwten)
- Voor het serveren van gekookte bladgroente (blijven niet in
eigen kookvocht liggen)
- Voor extra warm houden: ½ liter heet water onderin
de schaal met daarom het vergiet
- Voor extra koude: gehakt ijs of een koelelement
onder in de schaal
- Voor het serveren van gewassen fruit: bv druiven,
pruimen, nectarines, kersen etc.
- Voor het warm houden van patat en gefrituurde hapjes: bekleed
het vergiet aan de binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het
frituursel boven de pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier
in het vergiet; afdekken met deksel. Niet té lang wachten met serveren,
anders wordt alles slap
- De buitenschaal is ook als slakom, of, met deksel, als
serveerschaal te gebruiken
- Als vergiet voor het uitlekken van rauwkost en / of
fruit
- Voor het knapperig bewaren van sla
- voor het vers houden van fruit
- Voor het uitlekken, warm houden en nagaren van gekookte
groenten (vooral voor bladgroente zoals spinazie, witlof en andijvie)
- Handig op vakantie: Het probleem “te weinig
gaspitjes” verhelpt u door rijst of pasta voor te koken en verder te laten
garen in het serveerwonder; zo komt er een gaspit vrij voor andere zaken.
- Voor het blancheren van groente
- "Au bain marie" verwarmen
- Uitlekken en warm houden van blikgroente (BV na het
koken van erwtjes)
- Vlees voor de barbecue even in gekookt water leggen.
Hierdoor wordt het sneller gaar, spat het niet en verbrand het niet
- Vlees voor de barbecue koel bewaren door onder in
ijsklontjes te leggen
- Vis stoven - niemand ruikt na het eten dat er eerder vis bereid is
- Eieren koken
- Droogstomen van aardappelen en rijst
- Warm houden van opgerolde pannenkoeken of poffertjes
- Diepvriessaté verwarmen in heet water
- Tutti-frutti of rozijnen wellen
- Tomaten ontvellen (door ze in heet water te laten
weken)
- Knakworstjes warm maken
- Bewaren van kaas
- Baby voeding verwarmen
- Dekschaal
- Bewaardoos voor koeken en broodjes
- Chips bak
Indicatie van bereidingsduur (in gesloten Serveerwonder
onder gekookt water)
Soort
|
Hoeveelheid
|
Bereidingsduur
|
Verse
bloemkool
|
1 kleine
of in roosjes
|
30 min (beetgaar
|
Champignons
|
20
minuten
|
|
Diepvries saté
|
1 à 2 pakjes
|
Minimaal
20 min.
|
Eieren
(hard)
|
5 à 6
stuks
|
15
minuten
|
Knakworstjes
|
1 à 2
blikjes
|
15
minuten
|
Macaroni/
Spaghetti/ Mie
|
Max.
|
10 min. Dan even controleren op gaarheid
|
Rijst
(niet voorgekookte)
|
Max.
|
9 min. In pan koken, uitgieten en 20 min in serveerwonder na laten garen
(met deksel erop!)
|
Spinazie
|
10
minuten
|
|
Vis
|
Max.
|
20
minuten
|
De bereidingsduur is een richtlijn en kan verschillen per
merk of soort
Gebruik altijd voldoende water voor het garen, pocheren
of wellen van ingrediënten
Door ruim 2 ½ liter water in pan of ketel aan de kook te
brengen, weet u zeker dat u genoeg heeft
TIP: U kunt ook kruiden of andere smaakmakers (wat prei,
citroenschijfjes, saffraan, bouillonblokje) laten meetrekken om het gerecht
meer smaak te geven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten