dinsdag 15 april 2014

Broodhaasjes voor Pasen


Broodhaasjes 

Ingrediënten:
1 pak witbroodmix Koopmans
275ml handwarm water
20gr boter
1 klein ei
1 zakje vanillesuiker


Bereiding:
Doe de broodmix in de Mix Royal, maak met de Siliconen Spatel een kuiltje en giet eerst de boter, daarna het water en de vanillesuiker erbij.

De kom goed sluiten en horizontaal goed schudden tot zich een bal vormt. Kom openen, indien te droog, klein beetje water erbij, indien te nat, beetje bloem erbij, opnieuw schudden. Met de spatel evt. deeg samenvoegen. Kom sluiten, 10 tot 15 min. laten rijzen.

Kneed het deeg nogmaals met de hand door en verdeel in 12-16 gelijke porties op de Placemat en draai hier bolletjes van in de vorm van een konijnenlijfje.

Dek het geheel af met een theedoek en laat 60 min narijzen.

Verwarm de oven voor (haal het ovenrooster eruit).

Maak m.b.v. de Keukenschaar een knipje links en rechts in het broodje voor de oortjes.


Prik met de punt van een gesloten Keukenschaar 2 gaatjes in het broodje t.p.v. de oogjes. Plaats de broodjes op het ovenrooster voorzien van de MFV ovenmat.

Klop het ei los in de Turbomax m.b.v. het gardehulpstuk en bestrijk de broodjes dun met de keukenkwast met het losgeklopte ei.

Bak de broodhaasjes gaar en goudbruin in 15 minuten.

Laat de broodhaasjes op een rooster afkoelen.

Oven: 200 graden hetelucht oven/ 220 gr elektrische oven/ gasoven stand 4-5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten