zaterdag 19 april 2014

Mijn favoriete wonderlijkste tupperbakkie

In de folder van april weer even terug van weggeweest:

SERVEERWONDER


  • Voor het pocheren van vis, gevogelte, of fijne groente
  • Voor het garen van diverse pasta’s bv macaroni en tortelini; couscous; rijst
  • Voor zelfgemaakte yoghurt
  • Voor uw eigen “spruit”-cultuur (oa taugé, sprouty)
  • Voor het wellen van rookworst (30 min. Onder heet water)
  • Voor het garen van verse worst (20/30 min onder heet water, daarna in de pan: worst gaat niet meer stuk en is een stuk sneller gaar!)
  • Voor hygiënisch ontdooien, dooiwater loopt door vergiet weg
  • Voor het afgieten van gekookte groenten, pasta, bonen
  • Voor het laten wellen van gedroogde bonen (bruine-, witte bonen, erwten)
  • Voor het serveren van gekookte bladgroente (blijven niet in eigen kookvocht liggen)
  • Voor extra warm houden: ½ liter heet water onderin de schaal met daarom het vergiet
  • Voor extra koude: gehakt ijs of een koelelement onder in de schaal
  • Voor het serveren van gewassen fruit: bv druiven, pruimen, nectarines, kersen etc.
  • Voor het warm houden van patat en gefrituurde hapjes: bekleed het vergiet aan de binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet; afdekken met deksel. Niet té lang wachten met serveren, anders wordt alles slap
  • De buitenschaal is ook als slakom, of, met deksel, als serveerschaal te gebruiken
  • Als vergiet voor het uitlekken van rauwkost en / of fruit
  • Voor het knapperig bewaren van sla
  • voor het vers houden van fruit
  • Voor het uitlekken, warm houden en nagaren van gekookte groenten (vooral voor bladgroente zoals spinazie, witlof en andijvie)
  • Handig op vakantie: Het probleem “te weinig gaspitjes” verhelpt u door rijst of pasta voor te koken en verder te laten garen in het serveerwonder; zo komt er een gaspit vrij voor andere zaken.
  • Voor het blancheren van groente
  • "Au bain marie" verwarmen
  • Uitlekken en warm houden van blikgroente (BV na het koken van erwtjes)
  • Vlees voor de barbecue even in gekookt water leggen. Hierdoor wordt het sneller gaar, spat het niet en verbrand het niet
  • Vlees voor de barbecue koel bewaren door onder in ijsklontjes te leggen
  • Vis stoven - niemand ruikt na het eten dat er eerder vis bereid is
  • Eieren koken
  • Droogstomen van aardappelen en rijst
  • Warm houden van opgerolde pannenkoeken of poffertjes
  • Diepvriessaté verwarmen in heet water
  • Tutti-frutti of rozijnen wellen
  • Tomaten ontvellen (door ze in heet water te laten weken)
  • Knakworstjes warm maken
  • Bewaren van kaas
  • Baby voeding verwarmen
  • Dekschaal
  • Bewaardoos voor koeken en broodjes
  • Chips bak

Indicatie van bereidingsduur (in gesloten Serveerwonder onder gekookt water)
Soort
Hoeveelheid
Bereidingsduur
Verse bloemkool
1 kleine of in roosjes
30 min (beetgaar
Champignons
1 pond
20 minuten
Diepvries saté
1 à 2 pakjes
Minimaal 20 min.
Eieren (hard)
5 à 6 stuks
15 minuten
Knakworstjes
1 à 2 blikjes
15 minuten
Macaroni/ Spaghetti/ Mie
Max. 1 pond
10 min. Dan even controleren op gaarheid
Rijst (niet voorgekookte)
Max. 600 gram
9 min. In pan koken, uitgieten en 20 min in serveerwonder na laten garen (met deksel erop!)
Spinazie
250 gram
10 minuten
Vis
Max. 750 gram
20 minuten

De bereidingsduur is een richtlijn en kan verschillen per merk of soort
Gebruik altijd voldoende water voor het garen, pocheren of wellen van ingrediënten
Door ruim 2 ½ liter water in pan of ketel aan de kook te brengen, weet u zeker dat u genoeg heeft

TIP: U kunt ook kruiden of andere smaakmakers (wat prei, citroenschijfjes, saffraan, bouillonblokje) laten meetrekken om het gerecht meer smaak te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten